Εξοικειωθείτε με το σώμα σας για μία απολαυστική σεξουαλική ζωή

Το κείμενο επέλεξε και επιμελήθηκε  ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου  Γιάννης Ξηντάρας  

Θα μιλήσουμε για το σεξ χωρίς συστολές, χωρίς ντροπές, χωρίς ταμπού, χωρίς ενδοιασμό και χωρίς φόβο.

Καταρχήν, θα πρέπει πρώτα να ψηλαφίσετε το σώμα σας, να το  γνωρίσετε και να εκτιμήσετε την σιλουέτα και την ανατομία σας. Θα πρέπει να εκτιμήσετε το σχήμα του, τη δομή του, το βάρος του και την κατανομή τους. Είναι πολύ σημαντικό για να αποδεχτείτε τη σεξουαλικότητα σας και να αφεθείτε στο σεξ. Οποιοσδήποτε ενδοιασμός σχετικά με το σώμα σας, πχ είμαι παχύς, έχω κυτταρίτιδα, έχω μεγάλο στήθος, κ.ά. θα σας κρατήσουν πίσω και δεν θα αφεθείτε για να απολαύσετε το σεξ με τον σύντροφο σας.

Θα πρέπει να κατανοήσετε πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας στα σεξουαλικά ερεθίσματα και η διαμόρφωση μιας θετικής και όμορφης εικόνας γι’ αυτό θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Η ψηλάφηση, λοιπόν, και κάποιες τεχνικές αυτοϊκανοποίησης θα σας διδάξουν επίσης τι χρειάζεστε, τι σας αρέσει  από τη σεξουαλική σας ζωή και πώς να το αποκτήσετε.

Μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν είναι οι εξής παρακάτω: 

  • Αγαπήστε τον εαυτό σας και νιώστε όμορφα με αυτόν.

Συχνά και οι άνδρες και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποια θέματα αυτοπεποίθησης. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων βελτιώνει σημαντικά την σεξουαλική ζωή. Πώς θα γίνει αυτό; Με το να αγαπήσετε τα γεννητικά σας όργανα. Αν νιώθετε την όποια ντροπή ή ανασφάλεια, θα δυσκολευτείτε να αποδεχτείτε τη σεξουαλικότητά σας και να ξεπεράσετε τα προβλήματα στη σεξουαλική σας ζωή.

Έρευνες έδειξαν πως η γυναίκα που νιώθει όμορφα με το σώμα της έχει έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να απολαύσει μία ικανοποιητική σεξουαλική ζωή απ’ ότι μία γυναίκα που δεν νιώθει καλά. Αν δεν σας αρέσει το ίδιο σας το σώμα, πώς είναι δυνατόν να αφεθείτε και να απολαύσετε την επαφή με τον σύντροφό σας;

Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες συχνά προβληματίζονται για το μέγεθος ή το σχήμα του πέους τους. Ο άνδρας έχει ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με το μόριο του. Επομένως, αν νιώθει άνετα με αυτό, είναι συχνά πιο άνετος και αυτάρκης κατά τη διάρκεια του σεξ.

  • Εξοικειωθείτε με το σώμα σας.

 Μπορεί να γνωρίζετε τα πάντα για τα γεννητικά σας όργανα, αλλά είναι σημαντικό να εντοπίσετε τις ερωτογενείς σας ζώνες. Να εξετάζετε συχνά σε διαφορετικές φάσεις της ενήλικης ζωής σας καθώς μια γεννά ή η ηλικία μπορεί να αλλάξουν τη μορφή και την υφή τους. Η εξέταση τους θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε και να  μαθαίνετε πώς να διαχειρίζεστε την ανταπόκριση του σώματός σας στα ερεθίσματα.

  • Χρειάζεστε εξάσκηση.

Όσο περισσότερο ενεργοί είστε στο σεξουαλικό κομμάτι (είτε με το σεξ είτε με τον αυνανισμό) τόσο θα το απολαμβάνετε. Η υγιής σεξουαλική ζωή συνδέεται με την τακτική επαφή με τον σύντροφο. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυκλοφορία στα γεννητικά όργανα περιορίζεται και η σεξουαλική ανταπόκριση μειώνεται. Το μότο «αν δεν το χρησιμοποιείς, το χάνεις» ισχύει για τη σεξουαλική υγεία.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Η βίβλος του Sex», της Laura Berman.

Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου στο Περιστέρι, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.