ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΠΟΔΟΛΟΓΟΣ - ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΠΕΡΣΑ - PERSA'S TREATMENT

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΠΟΔΟΛΟΓΟΣ - ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΠΕΡΣΑ - PERSA'S TREATMENT

Ποδίατροι

Κατηγορίες

Αγίου Βασιλείου 32 & Θηβών, 2ος όροφος (στάση Μετρό Ανθούπολη), ΤΚ: 12134, Περιστέρι

Διεύθυνση

Ολυμπιονικών 49 , Γλυκά Νερά

Διεύθυνση

210-5778583

Τηλέφωνο

6988-194802

Κινητό

Website

E-mail

Λίγα Λόγια

23

χρόνια

σε λειτουργία

20 έτη πείρα θεραπείας προβλημάτων ποδιών.

Ακαδημαϊκός ποδολόγος Μέλος σωματείου Ποδολόγων Ελλάδος.
Καθηγήτρια Ποδολογίας, παραδίδονται μαθήματα σε ιδιωτική σχολή.

Επίσημη αποκλειστική ποδολόγος της Π.Α.Ε. Ατρόμητος Αθηνών.
 

Υπηρεσίες που αναλαμβάνει

Ονυχοκρύπτωση, Οστρακοειδές νύχι, Ελικοειδές νύχι, Αφαίρεση κάλων-τύλων, Υπερκερατώσεις, Ορθονυχία, Ονυχοκρύπτωση, Παχυονυχία, Ονυχομυκητίαση, Προσθετική νυχιού, Αποκατάσταση νυχιού, Σεμινάρια ποδολογίας, Παρασκευή επιθεμάτων σιλικόνης
 

Βιογραφικό σημείωμα Πέρσας Μιχαλάτου

persa

Ονοματεπώνυμο : Πέρσα Μιχαλάτου
Ειδικότητα : Ακαδημαϊκή Ποδολόγος (μέλος του Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδος)
Διεύθυνση : Αγίου Βασιλείου 32 & Θηβών, 2ος όροφος
Τηλέφωνο : 210-5778583 (απογ.17.00-20.30),  κιν. 6988-194802
Υπηκοότητα : Ελληνική


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

 • 1997-1999 φοίτηση και ολοκλήρωση σπουδών από την Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδος (πρώην γερμανικής σχολής SUDA)με βαθμό "ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ"
 • 2007 Δίπλωμα Ακαδημαϊκού Ποδολόγου (το οποίο της δίνει το δικαίωμα να διδάξει)
   

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • 1999-2002 πρακτική εξάσκηση της ειδικότητας της ποδολογίας στην Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδος
 • 2002- σήμερα διατηρώ  το προσωπικό μου ποδολογικό ιατρείο στο οποίο παρέχονται οι εξής υπηρεσίες :

          ΟΝΥΧΟΚΡΥΠΤΩΣΗ - ΟΣΤΑΚΟΕΙΔΕΣ ΝΥΧΙ - ΕΛΙΚΟΕΙΔΕΣ ΝΥΧΙ -
          ΚΑΛΟΙ / ΤΥΛΟΙ - ΥΠΕΡΚΕΡΑΤΩΣΕΙΣ - ΟΡΘΟΝΥΧΙΑ -
          ΟΝΥΧΟΚΡΥΠΤΩΣΗ - ΠΑΧΥΩΝΥΧΙΑ - ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ -
          ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ / ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΝΥΧΙΟΥ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ
          ΠΟΔΙΟΥ


ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ

 •  2006            Αρθρογράφος στο περιοδικό ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - θέματα σχετικά με την ιατρική ποδολογική φροντίδα για παιδιά
 • 2007-2008   Καθηγήτρια ποδολογίας στο Ιδιωτικό ΙΕΚ Περιστερίου POP ART
 • 2008 - 2011 Καθηγήτρια ποδολογίας στο ιδιωτικό ΙΕΚ ΞΥΝΗ
 • 2014             Ποδολογικές υπηρεσίες ως εξωτερικός συνεργάτης στο δερματολογικό κέντρο CITY MED - Πύργος Αθηνών
 • 2015             Αποκλειστική συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ. Αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία MEDICA FEET – κατασκευή πελματογράφων, ορθοπεδικών υποδημάτων / πελμάτων.
 • 2016 - 2017 Σεμινάρια εφαρμογών Ποδολογίας στο ιδιωτικό ΙΕΚ & Κέντρο δια βίου μάθησης Pop Art.

 

καταπληκτικο (1)


ΓΛΩΣΣΕΣ

 • Αγγλική καλή επίπεδο Lower


ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  : Συστάσεις διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν.
 

Προσφορά

Όλες οι ποδολογικές θεραπείες 40€

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ
 

Μετά από 20 χρόνια ενεργής θεραπευτικής δραστηριότητας, στον χώρο της Ποδολογίας, και ως Ακαδημαϊκός ποδολόγος (νομικά μόνο ένας ακαδημαϊκός έχει δικαίωμα να διδάξει!) στον χώρο της εκπαίδευσης, συμπέρανα ότι, υπάρχουν επαγγελματίες στον χώρο του πεντικιούρ, που πραγματικά ασχολούνται με αγάπη πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς τους.

Σαν επακόλουθο του επαγγελματισμού τους, και της συνεχούς αναζήτησης τους ως προς περισσότερες δεξιότητες και γνώσεις στην δουλεία τούς, έχουν την ανάγκη κάποιων ουσιαστικά περιεκτικών μαθημάτων πάνω στην Ποδολογία.


Μαθήματα μέσα από τα οποία θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τούς, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν προβλήματα ποδιών, πού μέχρι τώρα δεν αναλάμβαναν και παρέπεμπαν αλλού.

Όπως προβληματικά νύχια και θεραπείες αυτών (Ονυχοκρύπτωση - Ελικοειδές νύχι  - Ορθονυχία με την μέθοδο του υαλονάρθηκα BS spange  - Παχυονυχία - Γυπονυχία )
 Καθώς και προβλήματα τού δέρματος των ποδιών (Καλοί - Τύλοι - υπερκερατώσεις - σκληριές). Παρασκευή διαχωριστικής μεσοδαχτύλιας σιλικονής , που βοήθαει τόσο στην αποθεραπεία της ονυχοκρύπτωσης όσο και στην αποθεραπεία των μεσοδακτύλιων κάλων!
 Και τελευταία αλλά απαραίτητη περιποίηση διαβητικού ποδιού!


Αυτοί οι επαγγελματίες του χώρου λοιπόν, μη έχοντας τον απαιτούμενο χρόνο για μια ολοκληρωμένη μαθητεία των 4 χρόνων, προσπαθούν να βρουν μια λύση.

Την λύση λοιπόν την βρήκα σε μία φόρμουλα διδακτικών ωρών, πολύ περιεκτικών στην οποία  δίνεται θεωρεία, πρακτική και κατάλληλη καθοδήγηση σε εφαρμογές κλειδιά της Ποδολογίας, μέσα σε ολιγομελή τμήματα  (3 - 5 ατόμων) έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσω έναν, προς έναν να αποκτήσει πραγματικά εφόδια και προβάδισμα,  στην ανταγωνιστικότατη οικονομικά αύτη περίοδο πού περνά η χώρα μας,  με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό!

Δεν θα υπάρχει περιστατικό που θα παραπέμψετε αλλού μετά από αυτό το σεμινάριο! Θα είστε ικανότατοι από μόνοι σας να βοηθήσετε πλέον τον πελάτη σας. Τα εφόδια θα τα έχετε!


Το σεμινάριο είναι διήμερο (Σαββάτο και Κυριακή) σε άρτια εφοδιασμένη διδακτική αίθουσα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και αναλώσιμα τα οποία θα χρειαστούν! Και πραγματοποιούνται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

img-b8537351c59988a250e58f110b6bbfc8-v

img-02a5b269ec7f77f39e36a8cf551c0407-v

Γιατί .....Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!  και εσείς πλέον θα έχετε το Άριστον!


Πληροφορίες : Τηλ. 210 5778583   Κιν. 6988194802
                                                         
                                                                   ΠΕΡΣΑ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ                 
                                                  ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΠΟΔΟΛΟΓΟΣ

 

Παρακάτω θα δούμε τα πιο σημαντικά προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

 

TΥΛΟΣ ΚΑΛΟΣ: τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται

Αν και φαίνεται κάτι πολύ άσχημο, στην πραγματικότητα ο κάλος-τύλος είναι ένας ακόμα μηχανισμός προστασίας του ανθρώπινου σώματος. Μπορεί ν’ ακούγεται παράξενο αλλά θα σας περιγράψω με απλά λόγια περί τίνος πρόκειται.


Τι είναι ο κάλος

Όταν υπάρχει μια έντονη κλίση σε μια άρθρωση ή σ’ ένα οστό που το κάνει να προεξέχει και να τρίβεται σε μια άλλη επιφάνεια όπως για παράδειγμα, οι αρθρώσεις των δακτύλων των ποδιών με το μπροστινό μέρος των παπουτσιών ή το μετατάρσιο με τον πάτο των παπουτσιών, τότε ο ίδιος ο οργανισμός για να προστατέψει τον ιστό να μην ανοίξει και καταστρέψει όχι μόνο τον δερματικό ή τον μυϊκό ιστό αλλά ακόμα και το ίδιο το οστό, δημιουργεί ένα πιο σκληρό δέρμα σε στοιβάδες στο πιο έντονο σημείο τριβής και αυτό ακριβώς το σκληρότερο δέρμα ονομάζεται κάλος-τύλος.Σ’ εκείνο το σημείο, βρίσκεται το σημείο παραγωγής της κερατίνης ( η μήτρα του κάλου-τύλου). Η κερατίνη που εκκρίνεται προς τα έξω δημιουργεί στεγνώνοντας, στοιβάδες ψεύτικου κατ’ ουσίαν δέρματος αφού αυτό το δέρμα δεν έχει ούτε νευρώνες ούτε την αίσθηση της αφής. Επίσης, η κερατίνη που στεγνώνει από έξω προς τα μέσα σκληραίνει πολύ και δημιουργεί ένα ανάποδο κεντρί το οποίο ευθύνεται για τον πόνο που νιώθουμε.
 

Ο κάλος-τύλος είναι λοιπόν ένας ακόμη μηχανισμός προστασίας που λειτουργεί αφενός ως μηχανισμός άμυνας καθώς προστατεύει τους ιστούς των αρθρώσεών μας και αφετέρου ως μηχανισμός συναγερμού αφού με τη δημιουργία του ψεύτικου δέρματος και την αίσθηση του πόνου που μας προκαλεί το κεντρί του κάλου-τύλου, μας εφιστά την προσοχή και μας υποχρεώνει να βρούμε άμεση λύση.
 

Επειδή έχεις έναν κάλο-τύλο και υποφέρεις, δε σημαίνει ότι για να τον αφαιρέσεις πρέπει να πονέσεις ακόμη περισσότερο. Ο κάλος-τύλος δεν έχει εκδικητικές τάσεις.

 

Τι πρέπει να κάνεις

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι ν΄ απευθυνθείς σε έναν ειδικό και έμπειρο ποδολόγο που να ξέρει ν’ αντιμετωπίζει όλους τους τύπους των κάλων-τύλων ώστε να σου δώσει την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημά σου. Η όλη διαδικασία δε διαρκεί παραπάνω από 30 λεπτά και κυρίως είναι μια ανώδυνη και αναίμακτη διαδικασία.

 

Εάν έχεις αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα και η εμπειρία σου είναι τελείως διαφορετική από αυτά που σου περιγράφω, τότε μάλλον δεν πήγες στο σωστό ποδολόγο.

Αν η διαδικασία αφαίρεσης του κάλου-τύλου ήταν οδυνηρή με αίμα και δάκρυα πόνου, τότε επίσης δεν πήγες σε εξειδικευμένο ποδολόγο.
 

Τέλος, εάν κατάφερες προσωρινά ν’ απαλλαγείς από τον κάλο-τύλο αλλά επανεμφανίστηκε λίαν συντόμως, έκανες λάθος ξανά. Στη χειρότερη περίπτωση, ο κάλος-τύλος επανεμφανίζεται μετά από 3 μήνες.
 

Για όλα τα θέματα υπάρχει η κατάλληλη λύση αρκεί ν’ απευθυνθείτε στους ειδικούς!

Και να θυμάστε… Δε χρειάζεται να εξασκηθούν οι ανειδίκευτοι πάνω σας…

 

 

ΕΛΙΚΟΕΙΔΕΣ ΝΥΧΙ ( ΝΥΧΙ ΚΑΝΕΛΑ)
ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΑΝΩΔΥΝΑ στο Persa’s Treatments


Τι είναι το ελικοειδές νύχι ;

To ελικοειδές νύχι ή νύχι κανέλα όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι μια δυστροφία ή υπερκυρτότητα του νυχιού που προκαλεί ιδιαίτερα οξύ πόνο.
 

Προκαλείται σε όλα τα δάκτυλα των ποδιών ;
Το ελικοειδές νύχι παρατηρείται κυρίως στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού χωρίς όμως ν’ αποκλείονται και τα λοιπά δάκτυλα.
 

12336192 455142428021173 418612913 n

Ποιες είναι οι μορφές ελικοειδούς όνυχα ;

Οι μορφές του ελικοειδούς όνυχα είναι κατά κύριο λόγο οι κάτωθι:

 • Υπερκυρτότητα στο ελεύθερο άκρο του νυχιού και εισχώρηση των πλαϊνών πτυχών του νυχιού στο δέρμα του δακτύλου. Αυτή η μορφή προκαλεί συχνά ονυχοκρύπτωση.
 • Η επιφάνεια του νυχιού είναι μεν επίπεδη, αλλά στις άκρες των πλάγιων πτυχών , τα νύχια εμφανίζουν οξείες κάθετες ή παράλληλες γωνίες.
 • Ο δίσκος του νυχιού στρίβει προς τα μέσα και μοιάζει με το ξύλο κανέλας εξού και η ονομασία του ως νύχι κανέλα.
   

Από τι προκαλείται το ελικοειδές νύχι;

Αυτές οι περιπτώσεις συχνότερα προκαλούνται από την κακή κοπή νυχιών και τα στενά παπούτσια. Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις κληρονομικότητας καθώς και παθολογικά αίτια όπως η δυσμορφία των οστών των ποδιών ή το κότσι τα οποία ασκούν μεγάλη πίεση στα δάκτυλα και κατ’ επέκταση προκαλούν την παραμόρφωση των νυχιών.
 

Πως θεραπεύεται η δυσμορφία του ελικοειδούς νυχιού ;

Παλαιότερα αυτή η δυσμορφία αντιμετωπιζόταν μόνο χειρουργικά με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του νυχιού.

12351205 455142471354502 1800395000 n
 

Στο εξειδικευμένο ποδολογικό μας κέντρο Persa’s Treatments αποτρέπουμε αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας την πλέον ειδική τεχνική, το νάρθηκα ορθονυχίας. Ο νάρθηκας ορθονυχίας είναι μια μικρή υαλοειδής ταινία σε διάφανη μορφή, χωρίς πάχος και σχεδόν αόρατη οπτικά η οποία δεν προκαλεί κανένα απολύτως πρόβλημα στην καθημερινότητα του ασθενούς.

12336330 455142524687830 603429744 n
 

Ποια είναι η διαδικασία θεραπείας του ελικοειδούς νυχιού ;

Αρχικά ο ποδολόγος κάνει την πρέπουσα ανώδυνη κοπή του νυχιού. Στη συνέχεια, ο εξειδικευμένος ποδολόγος τοποθετεί με ειδική κόλλα το νάρθηκα ορθονυχίας στο επάνω μέρος του νυχιού, εξαναγκάζοντάς το νύχι να πάρει την ορθή ευθεία μορφή του μέσα σε λίγες μέρες.

Οι νάρθηκες αλλάζουν μια φορά το μήνα έως ότου κρίνει ο ποδολόγος ότι έχει ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση της πλαστικότητας του νυχιού.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν απευθύνεστε σε κάποιον ειδικό ποδολόγο. Να είστε απολύτως βέβαιοι ότι πρόκειται για πιστοποιημένο ακαδημαϊκό ποδολόγο και όχι κάποιον απόφοιτο σχολής πεντικιούρ που έχει απλώς παρακολουθήσει σεμινάρια ποδολογίας.
 

Κάντε εγγραφή σε μια από τις 3 κατηγορίες Και αποκτήστε επαγγελματικο προβάδισμα στην ποδολογια τώρα μπορείτε από οποιο μέρος 

της Ελλάδας, Κύπρου αλλά και του κόσμου αν βρίσκεστε εδω

 https://www.patreon.com/user?u=59587066

 

 

image001


Photo Gallery

Video Gallery
Ωράριο:

Δευτέρα: -

Τρίτη: -

Τετάρτη: -

Πέμπτη: -

Παρασκευή: -

Εξυπηρετεί:

Ίλιον, Αθήνα, Αιγάλεω, ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, Νομός Αττικής, Περιστέρι, Πετρούπολη

Βρείτε μας και εδώ