¨ΠΝΟΗ¨ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

¨ΠΝΟΗ¨ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Λογοθεραπεία - Λογοθεραπευτές, Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία, Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές, Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές

Κατηγορίες

1) Γαστούνης 9, Περιστέρι

Διεύθυνση

2) Ικάρου 28 και Κάλχου (2ος όροφος), Ίλιον

Διεύθυνση

1) 2105913423 2) 2177361020

Τηλέφωνο

Website

E-mail

Λίγα Λόγια

Τo Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρo «ΠΝΟΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ» λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, εκτίμησης και αποκατάστασης από το 2006, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3-17 ετών) και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως: Διαταραχές άρθρωσης και ομιλίας, γλωσσικές διαταραχές, συγκέντρωση-προσοχή, αδρή-λεπτή κινητικότητα, κοινωνικές δεξιότητες, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές στο συναίσθημα και στην συμπεριφορά κ.α.
 

Αντίστοιχα κέντρα λειτουργούν στο δήμο Ιλίου και στους Αγίους Αναργύρους καθώς και κέντρο πρώιμης παρέμβασης «Χρυσαλίδα» στους Αγίους Αναργύρους.  

Τα εξατομικευμένα προγράμματα του κάθε μαθητή  έχουν ως στόχο τη βελτίωση και την αποκατάσταση των δυσκολιών του και στηρίζονται αποκλειστικά στις ιδιαίτερες ανάγκες του.
 

Η ολιστική παρέμβαση είναι βασική αρχή του κέντρου, γι' αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό δικτυο γύρω από το παιδί, το οποίο περιλαμβάνει την στενή συνεργασία με το σχολείο, την οικογένεια και άλλους φορείς δημόσιους ή ιδιωτικούς με τους οποίους εμπλέκεται κάθε παιδί.
 

Το Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας με συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση: κοινωνικό επιστήμονα, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή και προσφέρει ειδικά προγράμματα:
 

  • Λογοθεραπείας
  • Εργοθεραπείας
  • Ειδικής διαπαιδαγώγησης
  • Ψυχολογική Στήριξη & Συμβουλευτική Οικογένειας


Η διεπιστημονική μας ομάδα έχει στόχο την εξατομικευμένη παρέμβαση για να καλύψει τις ανάγκες κάθε παιδιού και συμμετέχει σε τακτικές συναντήσεις με το σκοπό την σφαιρική θεώρηση των αναγκών κάθε παιδιού. Εφαρμόζονται δημιουργικές μέθοδοι θεραπείες  μαζί με την χρήση επιστημονικού υλικού δημιουργώντας ένα ευχάριστο πλαίσιο για τα παιδιά.
 

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης το κέντρο μας διοργανώνει στο χώρο μας ενημερωτικές ομιλίες για γονείς, καθώς επίσης και εκπαιδευτικές ημερίδες σε σχολεία, οι οποίες απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με στόχο την ενημέρωση για θέματα που αφορούν την ειδική αγωγή.
 

Κάθε χρόνο διοργανώνονται γιορτές για τα παιδιά, όπως την περίοδο των Χριστουγέννων, των Αποκριών και του καλοκαιριού, στις οποίες πραγματοποιούνται εργαστήρια με εμψυχωτές, κλόουν, μουσική και δώρα για τα παιδιά.
 

Άλλα προγράμματα που πραγματοποιούνται είναι:

-   Παιδική δανειστική βιβλιοθήκη: διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία εικονογραφημένων και για όλες τις ηλικίες βιβλία, με στόχο να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με αυτά και να θεωρήσουν το διάβασμα ως μια ευχάριστη ενασχόληση.

- Μελετητήριο: βοήθεια στη μελέτη των μαθημάτων του σχολείου, μέσω ευχάριστου εκπαιδευτικού και λογισμικού υλικού.


Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο έχει εξυπηρετήσει από την αρχή της λειτουργίας του πάνω 600  παιδιά, εκ των οποίων τα 150 παρακολούθησαν τα θεραπευτικά προγράμματα δωρεάν, καθώς  προέρχονταν από άπορες και ανασφάλιστες οικογένειες.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και με την ειδική τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται τα προγράμματα είναι προσιτά για όλες τις οικογένειες.
 

1. «ΠΝΟΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Γαστούνης 9  Περιστέρι,
210 5913423, [email protected]
                                                                                                    

2. «ΠΝΟΗ» ΙΛΙΟΥ: Ικάρου 28 και Κάλχου (2ος όροφος)  Ίλιον,
217 7361020, kentro.iliah[email protected]
 

3.  «ΠΝΟΗ» ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Λ. Δημοκρατίας 334 & Αλεξανδρουπόλεως 2  Αγ. Ανάργυροι.
210 2323176,  [email protected]
 

4. ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ «ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ»: Άνδρου 10 & Αιγίνης 14, Αγ. Ανάργυροι
213 0435446, [email protected]

Photo Gallery

Σχόλια

comments powered by Disqus

Ανοιχτό Τώρα

Ωράριο:

Δευτέρα: -

Τρίτη: -

Τετάρτη: -

Πέμπτη: -

Παρασκευή: -

Εξυπηρετεί:

Νομός Αττικής

Βρείτε μας και εδώ