ΛΑΣΚΑΡΗ ΜΑΡΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΛΑΣΚΑΡΗ ΜΑΡΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Ορθοδοντικοί

Κατηγορίες

Ιλισίων 11, ΤΚ: 14564, Κηφισιά

Διεύθυνση

210 8077455

Τηλέφωνο

6944358261

Κινητό

Website

E-mail

Λίγα Λόγια

23

χρόνια

σε λειτουργία

Ορθοδοντικός MSc, Boston University, USA

 

Η Γιατρός Μαρίνα Γ. Λάσκαρη

Αποφοίτησε από το ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ.

Φοίτησε στην ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Boston University School of Dental Medicine όπου έλαβε την ειδικότητα της ορθοδοντικής καθώς επίσης και το Master στη Βιολογία του Στόματος.

Από το 1997 ασκεί το επάγγελμα του ορθοδοντικού στο ιδιωτικό της ιατρείο.

Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα, την Αμερική και την Ευρώπη.

 

Περιγραφή Προϊόντων – Υπηρεσιών 

Ορθοδοντική σημαίνει όμορφο και υγιές χαμόγελο, καθώς και άριστη μασητική λειτουργία. Αποτελεί οδοντιατρική ειδικότητα που ασχολείται με την διευθέτηση των δοντιών στα οδοντικά τόξα, με τη σχέση των γνάθων, την κροταφογναθική άρθρωση, καθώς επίσης και με τους μύες της μάσησης. Άτομα κάθε ηλικίας δικαιούνται να έχουν υγιή δόντια, ούλα και σωστή σύγκλειση. Με τη σωστή αξιολόγηση και τα σύγχρονα μέσα θεραπείας ένα ωραίο και υγιές χαμόγελο μπορεί να είναι κτήμα κάθε ανθρώπου με απίστευτα θετικές προεκτάσεις στην γενική υγεία και την κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα.

 

Ποτέ πρέπει να ξεκινά μια ορθοδοντική θεραπεία

Κατάλληλη ηλικία επίσκεψης στον ορθοδοντικό είναι η ηλικία των 6-7, προκειμένου να προσδιορισθεί η ύπαρξη ή όχι προβλήματος, η σοβαρότητα του προβλήματος, καθώς και ο κατάλληλος χρόνος διόρθωσης αυτού. Υπάρχουν ανωμαλίες, των οποίων η διόρθωση επιβάλλεται αμέσως μόλις γίνει διάγνωση, γιατί μπορεί να αποτελέσουν αιτία σοβαρότερων και δυσεπίλυτων ορθοδοντικών προβλημάτων, ενώ άλλες φορές είναι προτιμότερη η αναμονή και η έναρξη θεραπείας σε μεγαλύτερες ηλικίες (9-11 ετών). Δεν πρέπει να περιμένουν οι γονείς να αλλάξουν όλα τα παιδικά δόντια για να επισκεφθούν τον ορθοδοντικό. Η άποψη αυτή είναι λανθασμένη και καθιστά την ορθοδοντική θεραπεία πιο δύσκολη και με αυξημένη πιθανότητα εξαγωγής δοντιών.

 

Προληπτική Ορθοδοντική

Εφαρμόζεται σε μικρές ηλικίες (6 ετών) , αντιμετωπίζει ανωμαλίες, όπως απώλεια παιδικών δοντιών πριν την ώρα τους, παρατεταμένο θηλασμό του δακτύλου ή πιπίλας. Όταν χαθεί πρόωρα ένα παιδικό δόντι, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ο χώρος για ένα αντίστοιχο μόνιμο δόντι, με ένα μηχάνημα που σχεδιάζεται και τοποθετείται από τον ορθοδοντικό. Αν ο χώρος δεν διατηρηθεί, τότε τα παράπλευρα δόντια μετακινούνται προς το χώρο με άμεση συνέπεια να εμποδίζεται η αναστολή του αντιστοίχου μονίμου. Σε αυτή την περίπτωση η επανάκτηση του χώρου και η διόρθωση του προβλήματος γίνεται πολύ δυσκολότερη και μακροχρόνια, εάν δεν προληφθεί.

 

Κατασταλτική Ορθοδοντική

Εφαρμόζεται στην ηλικία των 7-8 ετών και έχει ως στόχο την τροποποίηση της αύξησης των γνάθων, την αναχαίτιση ασυμμετριών του προσώπου ή και οδοντικών ανωμαλιών, που αν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα. Παράδειγμα κατασταλτικής ορθοδοντικής είναι η περίπτωση στενής άνω γνάθου. Η άνω γνάθος αποτελείται από δύο οστά που ενώνονται στη μέση με μία ραφή, στην οποία όσο προχωρά η ηλικία γίνεται πλήρης συνένωση - συνοστέωση. Σε μικρές ηλικίες, προτού γίνει συνοστέωση των ραφών είναι σκόπιμο να γίνει διεύρυνση της άνω γνάθου, μετά τη διάγνωση ότι είναι στενή από τον ειδικό ορθοδοντικό, με απλά ορθοδοντικά μηχανήματα, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη λύση. Αν το πρόβλημα αφεθεί χωρίς θεραπεία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να προκαλέσει επιπλέον ασύμμετρη ανάπτυξη της κάτω γνάθου.

 

 

Επανορθωτική Ορθοδοντική

Στόχος αυτής, η θεραπεία των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων σε παιδιά και ενήλικες. Εφόσον ο ειδικός ορθοδοντικός αποφασίσει ότι είναι κατάλληλη ηλικία έναρξης ορθοδοντικής θεραπείας, πρέπει να εξετάσει τα δόντια του παιδιού, τις γνάθους, το πρόσωπο κατά μέτωπο και το προφίλ. Δύο ακτινογραφίες είναι απαραίτητες, μια πανοραμική και μια κεφαλομετρική.

  • Η πανοραμική ακτινογραφία μας δίνει πληροφορίες για τα δόντια, τις γνάθους και τα άλλα ανατομικά σημεία που ενδιαφέρουν τον ορθοδοντικό πριν την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας.
  • Η κεφαλομετρική ακτινογραφία δίνει πληροφορίες στον ορθοδοντικό που διευκολύνουν τη σωστή διάγνωση και θέτει τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς στην τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία.

Σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται αποτυπώματα των δοντιών και φωτογραφίες προκειμένου να μελετηθεί το πρόβλημα πριν την έναρξη της θεραπείας. Στη συνεχεία γίνεται παρουσίαση του σχεδίου θεραπείας στους γονείς και στο παιδί.

 

Ορθοδοντική Ενηλίκων

Όλο και πιο πολλοί ενήλικες επιδιώκουν ορθοδοντική θεραπεία για καλύτερη λειτουργία της μάσησης και απόκτηση ενός όμορφου και υγιούς χαμόγελου καθώς οι σύγχρονοι μηχανισμοί είναι αισθητικά αποδεκτοί και πιο αποδοτικοί δίνοντας τη δυνατότητα γρήγορης θεραπείας σε άτομα κάθε ηλικίας. Στους αισθητικά πιο αποδεκτούς μηχανισμούς ανήκουν τα διαφανή αγκύλια - σιδεράκια, οι διάφανοι νάρθηκες  καθώς επίσης και η γλωσσική τοποθέτηση των αγκυλίων. Πολύ συχνά σε περιπτώσεις ενηλίκων χρειάζεται η συνεργασία με τον οδοντίατρο ή τον περιοδοντόλογο του ασθενή, προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ορθοδοντική θεραπεία.

 

  


Ωράριο:

Δευτέρα: -

Τρίτη: -

Τετάρτη: -

Πέμπτη: -

Παρασκευή: -

Εξυπηρετεί:

ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Wifi:

Ναι

Βρείτε μας και εδώ