billboard
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

2114043598

Τηλέφωνο

6974273255

Κινητό

Ανδρ. Παπανδρέου 51, ΤΚ: 13122, ΙΛΙΟΝ

Διεύθυνση

Website

E-mail

Λίγα Λόγια

Δημιουργική απασχόληση, Φύλαξη & Ειδική αγωγή παιδιών & ενηλίκων με ιδιαίτερες ανάγκες.

Στο κέντρο μας προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες έγκαιρης αξιολόγησης, συστηματικής θεραπείας & αντιμετώπισης σε ευρύ φάσμα διαταραχών σε παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας, σε εφήβους καθώς και σε ενήλικες.
 

Κάποιες από τις υπηρεσίες που ειδικεύεται και προσφέρει το κέντρο μας είναι οι παρακάτω:
 

Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με το λόγο. Υπάρχουν δύο είδη λόγου. Ο προφορικός και ο γραπτός. Και οι δύο αποσκοπούν στη λειτουργική επικοινωνία του ατόμου.

'Όσον αφορά τον προφορικό λόγο επηρεάζεται από διαταραχές στην άρθρωση, στη φωνολογία, στη ροή του λόγου, στην έκφραση και στη σύνταξη, ανεξαρτήτως αιτιολογίας. Αυτά τα χαρακτηρίστηκα αξιολογεί ο λογοθεραπευτής και θέτει εξατομικευμένη παρέμβαση λαμβάνοντας υπόψη του το γενικότερο προφίλ του θεραπευόμενου.

Τέλος ο λογοθεραπευτής παρεμβαίνει και σε περιπτώσεις καθυστέρησης έναρξης της ομιλίας.

Σε γενικές γραμμές σκοπός της επιστήμης της λογοθεραπείας είναι η πρόληψη, η θεραπεία και η αποκατάσταση των διαταραχών του λόγου.
 

Ειδική αγωγή

Η ειδική αγωγή αποτελεί ενίσχυση και υποστήριξη της εκπαίδευσης του παιδιού. Δεν υποκαθιστά το σχολείο αλλά λειτουργεί ως αρωγός για την διεξοδικότερη κατανόηση των εκπαιδευτικών στόχων. Ακολουθεί τον ρυθμό μάθησης και τις ανάγκες του κάθε παιδιού με εξειδικευμένο τρόπο. Επιτυγχάνει τους στόχους της μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που δεν κουράζουν το παιδί αλλά το βοηθούν να κατακτήσει την διαδικασία της μάθησης με πιο ευχάριστες μεθόδους. Συμβάλλει στην σχολική ετοιμότητα του παιδιού, εκτιμώντας την επικοινωνιακή και την νοητική ικανότητα του παιδιού στοχεύοντας στην συναισθηματική οργάνωση και στην κατάκτηση των βασικών σχολικών γνώσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξάσκηση των σχολικών δεξιοτήτων δηλαδή στην γραφή, την ανάγνωση και τα μαθηματικά όπως και στην κοινωνική προσαρμογή του παιδιού.
 

Συμβουλευτική

Η Συμβουλευτική ασχολείται με την αποκατάσταση της ψυχικής υγείας του ανθρώπου και την προώθηση της αυτογνωσίας του. Η αυτογνωσία αυτή βοηθά στην καλύτερη χρήση των αποθεμάτων και των ικανοτήτων που διαθέτει το άτομο για να φτάσει στην αυτοπραγμάτωση του.

Η Συμβουλευτική έχει ως στόχο να βοηθήσει το άτομο να αναπτύξει τις εσωτερικές του δυνάμεις και δυνατότητες στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Ξεκίνησε ως η ανθρώπινη ανάγκη προσφοράς βοήθειας στα άτομα του περιβάλλοντός μας που τη χρειάζονταν. Εξελίχθηκε σε ειδίκευση της επιστήμης της ψυχολογίας για να είναι περισσότερο αποτελεσματική και να μειώνει τα περιθώρια λαθών που γίνονται από άγνοια και κακούς χειρισμούς.  Αυτό σημαίνει ότι έχει δική της φιλοσοφία, ειδικούς κανόνες, μεθόδους και τεχνικές και ασκείται από υψηλού επιπέδου εκπαιδευμένους συμβούλους.
 

Εργοθεραπεία

Η Εργοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα υγείας, το οποίο πραγματεύεται την προαγωγή της υγείας καθώς και της καλής ποιότητας ζωής μέσω του ''έργου'', δηλαδή μέσω καθημερινών δραστηριοτήτων. Οι υπηρεσίες της εργοθεραπείας εστιάζονται στη βελτίωση της συμμετοχής και της απόδοσης των ατόμων σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής, την εκπαίδευση (σχολική απόδοση), την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, το παιχνίδι και την κοινωνική συμμετοχή (αλληλεπίδραση με τους άλλους), αλλά και σε πληθώρα εξωγενών και περιβαντολλογικών παραγόντων, οι οποίοι συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ολοκληρωμένης εικόνας του παιδιού. Ο εργοθεραπευτής αξιολογεί τις δεξιότητες του ατόμου, εντοπίζει τις ικανότητες και τις αδυναμίες του, θέτει στόχους και σχεδιάζει ένα εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πρόγραμμα. Παρεμβαίνει κυρίως με τη χρήση του παιχνιδιού.
 

Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι η σχέση ανάμεσα σε ένα άτομο και ένα ειδικό, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος να βοηθά τους ανθρώπους να καταλαβαίνουν τα αισθήματά τους και να αλλάζουν τη συμπεριφορά τους.

Ο ψυχοθεραπευτής χρησιμοποιεί μεθόδους και τεχνικές οι οποίες θεμελιώνονται σε επιστημονικές θεωρίες και αποσκοπούν στην θεραπεία ψυχοπαθολογικών συμπτωμάτων, τη βελτίωση ψυχολογικών δεξιοτήτων, αλλά και γενικότερα στην προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία.
 

Πως λειτουργεί η ψυχοθεραπεία;

Ο θεραπευτής μπορεί να λειτουργήσει σαν καθρέπτης πάνω στον οποίο μπορείς να δεις τον ψυχικό σου κόσμο. Ο σύμβουλος ή ο θεραπευτής προσφέρει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αποδοχής και ειλικρινούς ενδιαφέροντος που σου επιτρέπει να εξερευνήσεις με ασφάλεια τα προβλήματα που σε απασχολούν και να ανακαλύψεις νέους τρόπους κατανόησης και αντιμετώπισης της πραγματικότητας.

Έχοντας τη δυνατότητα να εκφράσεις ελεύθερα τις σκέψεις και τα αισθήματά σου ανακαλύπτεις υποσυνείδητα κίνητρα, ανάγκες, προσδοκίες, φόβους και πεποιθήσεις τα οποία καθόριζαν τη ζωή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις και ανακαλύπτεις νέους λειτουργικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς.

Ο καλός θεραπευτής σε ακούει με σεβασμό και προσοχή χωρίς να σε κρίνει. Σου παρέχει ένα επικοινωνιακό χώρο συναισθηματικής ασφάλειας ώστε να έρθεις σε επαφή με τις άγνωστες πτυχές του εαυτού σου.

Η αποδοχή και ο σεβασμός των αδυναμιών σου από τον θεραπευτή, σε βοηθά να σέβεσαι και εσύ τον εαυτό σου και να νοιώθεις ισορροπία και εσωτερική αρμονία. Η αίσθηση ότι είσαι σημαντικός και αξιόλογος σε βοηθά να επιμείνεις στις προσπάθειές σου για αυτοβελτίωση.
 

Πρώιμη Παρέμβαση

Η “πρώιμη παρέμβαση” είναι ένας όρος που αναφέρεται στην παροχή υπηρεσιών στα παιδιά που δείχνουν τα πρώτα συμπτώματα κάποιας “ειδικής δυσκολίας” ή βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν μία τέτοια δυσκολία. Σκοπός της είναι η παροχή υπηρεσιών στο παιδί και την οικογένεια του προκειμένου να μειωθούν η συνέπειες αυτών των δυσκολιών.

Η ανθρώπινη μάθηση και ανάπτυξη είναι πολύ ταχύτερη κατά την προσχολική ηλικία. Ο χρόνος παρέμβασης είναι ιδιαίτερα σημαντικός όταν ένα παιδί κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία να μάθει σε χρονική περίοδο κατά την οποία βρίσκεται στο μέγιστο της ετοιμότητας του.

Σημειώνεται πως αν τα παιδιά έχουν το μέγιστο εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό όφελος από την πρώιμη παρέμβαση, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες τους για αυτονομία το μέλλον. Αξίες που αναπτύσσονται κατά την πρώιμη παρέμβαση ενδεικτικά είναι η ισότητα, η συμμετοχή, η εκτίμηση της ετερότητας και σαφώς η απόκτηση της μέγιστης δυνατής νοητικής, κοινωνικής και συναισθηματικής του ανάπτυξης.
 

Θεραπευτική Ιππασία

Η θεραπευτική ιππασία είναι η εφαρμογή της ιππασίας σε άτομα με ειδικές ανάγκες με σκοπό την αποκατάστασή τους και τη βελτίωση της υγείας και της ζωής τους. Τα άλογα είναι ειδικά εκπαιδευμένα και αποτελούν το θεραπευτικό μέσο. Το προσωπικό είναι εξειδικευμένο. Χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός σε ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον. Η ιπποθεραπεία χρησιμοποιεί την κίνηση του αλόγου για να βελτιώσει νευρολογικές και αισθητηριακές δυσλειτουργίες σε άτομα με κινητικά και νοητικά προβλήματα (χρήση ολοκληρωμένου θεραπευτικού προγράμματος για να πετύχει λειτουργικά αποτελέσματα). Τα αποτελέσματά της είναι η ομαλοποίηση του μυικού τόνου, η βελτίωση ελέγχου της κεφαλής, του κορμού και της λεκάνης, η αναχαίτηση παθολογικών προτύπων κίνησης και η προώθηση των φυσιολογικών, η βελτίωση του κινητικού και οπτικοκινητικού συντονισμού, η βελτίωση της ισορροπίας και των προστατευτικών αντιδράσεων, η προώθηση της σωστής στάσης σώματος, η βελτιωση του λόγου, η προώθηση και βελτίωση της βάδισης, η αύξηση του εύρους κινήσεως των αρθρώσεων, η διεύρυνση αντίληψης και γνωστικών δεξιοτήτων, η αύξηση της συγκέντρωσης και της προσοχής καθώς και η αύξηση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης.
 

Θεραπευτική Κολύμβηση

Η θεραπευτική κολύμβηση αποτελεί ένα συνδυασμό κινησιοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, αισθητηριακής ολοκλήρωσης και ψυχαγωγίας. Η επίδραση του νερού είναι θεραπευτική καθώς βελτιώνει τα αντανακλαστικά, παρέχει καλύτερο έλεγχο των κινήσεων, της ισορροπίας και του προσανατολισμού, βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία, υιοθετεί πιο φυσιολογικές στάσεις και κινήσεις και παρέχει χαλάρωση, βελτιώνοντας των έλεγχο των ακούσιων κινήσεων. Συνδυάζει τη ψυχαγωγία με τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των ατόμων. Αποτελεί αρκετές φορές τον μοναδικό τρόπο για ανεξάρτητη κίνηση.
 

Παιδοψυχιατρική παρακολούθηση

Η παιδοψυχιατρική παρακολούθηση διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη και παρέμβαση του παιδιού. Ο παιδοψυχίατρος αποτελεί ένα απαραίτητο μέλος για μια ολοκληρωμένη διεπιστημονική ομάδα, καθώς συμμετέχει στην διαγνωστική εκτίμηση του παιδιού. Η διαγνωστική εκτίμηση πραγματοποιείται μέσα από συναντήσεις με το παιδί και με τους γονείς. Η κλινική διάγνωση βασίζεται στο ταξινομικό σύστημα ICD-10 του Παγκόσμιου οργανισμού υγείας και καθορίζει την σφαιρική λειτουργικότητα του παιδιού καθώς και τις συμπεριφορικές ή συναισθηματικές δυσκολίες του. Ακόμη παραπέμπει το παιδί για εξετάσεις στο παιδονευρολόγο, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα συνεργάζεται με τους άλλους ειδικούς της Διεπιστημονικής ομάδας με τακτικές συναντήσεις και ανάλυση των περιπτώσεων. Έτσι μέσα από διεξοδική μελέτη των περιπτώσεων επιλέγεται το καταλληλότερο κάθε φορά θεραπευτικό πρόγραμμα για το παιδί.

 

Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.


Photo Gallery

Σχόλια

comments powered by Disqus

Ανδρ. Παπανδρέου 51, ΤΚ: 13122, ΙΛΙΟΝ

Ωράριο:

Δευτέρα: -

Τρίτη: -

Τετάρτη: -

Πέμπτη: -

Παρασκευή: -

Σάββατο: Κατόπιν Ραντεβού

Εξυπηρετεί:

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

e-aharnes e-aigaleo e-attica e-chaidari e-glyfada e-halandri e-ilion e-iraklio e-kalithea e-marousi e-neasmyrni e-peristeri e-petroupoli e-pireas

Μπείτε εύκολα στον οδηγό πόλης που ψάχνετε

e-aharnes e-aigaleo e-attica e-chaidari e-glyfada e-halandri e-ilion e-iraklio e-kalithea e-marousi e-neasmyrni e-peristeri e-petroupoli e-pireas

Βρείτε μας και εδώ